Potraviny, ktorých konzumáciou dokážete predísť rakovine: Zjedzte každý deň aspoň niečo z nich

Ktoré suroviny by sme mali zakomponovať do nášho jedálnička, aby sme prispeli k prirodzenej obrane pred rakovinou?

Potraviny, ktorých konzumáciou dokážete predísť rakovine: Zjedzte každý deň aspoň niečo z nich

Potraviny, ktorých konzumáciou dokážete predísť rakovine: Zjedzte každý deň aspoň niečo z nich

Zdroj: Profimedia

Semená a orechy

Ľanové, slnečnicové či tekvicové jadierka sú skvelou prísadou k jedlám. Sú bohaté na vitamín E a zinok, ktorý je veľmi dôležitý. Obsahujú omega-3 mastné kyseliny a tiež omega-6 mastné kyseliny. Vlašské orechy, arašidy, mandle alebo para orechy výborne zasýtia. Posledné uvedené obsahujú selén, vďaka čomu sú označované za silných bojovníkov proti rakovine.

Tmavofialové ovocie a zelenina

Čučoriedky, čerešne či slivky, ale aj cvikla, baklažán alebo fialové hrozno. Tieto prírodné dary obsahujú antokyaníny a práve vďaka týmto látkam dochádza k podpore vnútorných orgánov a tiež prevencii proti vzniku rakovinových buniek.

Mastné ryby

Rybí tuk nie je pre mnohých chuťovo atraktívny, ale skrýva v sebe doslova bohatstvo. Nielenže obsahuje omega 3-mastné kyseliny, ale aj množstvo vitamínu A a D či silné protirakovinové látky. Ideálny je divoký losos, makrela, tuniak či sardinky.

Mohlo by vás tiež zaujímať: Každý z nás má v sebe 3-15 ks usadenín v závislosti od stravy: Tu je postup ako prečistiť telo

Huby

Huby sú známe pre svoje silné protirakovinové účinky. Spomedzi vitamínov u nich kraľuje skupina vitamínov B. Huby posilňujú imunitu a majú nízky glykemický index. Vďaka tomu zlepšujú funkciu telesných orgánov. Hliva ustricová, šampiňóny, dubáky, maitake či shiitake by ste preto mali do jedálnička zakomponovať. Štúdie hovoria, že práve huby znížili nádory v niektorých prípadoch až o 70%.

Paprika

Nie zelená, ale červená a žltá. Práve tie sú totiž zdrojom vitamínu C, ale aj A a  betakaroténu. Červená paprika patrí spomedzi nich medzi najzdravšie. Bojuje s voľnými radikálmi a zbavuje telo toxínov. Konzumáciou práve tejto papriky dochádza k prevencii rakoviny prostaty alebo vaječníkov.

Čítajte tiež: Prirodzená očista nánosov v hrubom čreve: Stačí, keď zaradíte do jedálnička tieto potraviny

Zelený čaj

Zelený čaj je alternatívou pre tých, ktorí už nechcú byť závislí na káve. Zelený čaj nabudí a zároveň je akýmsi balzamom na dušu. Nachádzajú sa v ňom katechíny. Tie zabraňujú rastu rakovinových buniek a sú tiež vhodné pri prevencii rakoviny najmä žalúdka, hrubého čreva, prostaty či rakoviny prsníka.

Foto:
Profimedia
Zdroj:
fem, 1mhealthtips.com

Súvisiace články

Vysetrenie.sk

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba