Na tieto 3 tukožrútske polievky budete potrebovať len tri hlavné ingrediencie: Zasýtia, zahrejú a schudnete!
Ak ste milovníčkou polievok, vyskúšajte jednu z týchto troch. Práve s týmito ingredienciami urýchlite svoj metabolizmus.
Na to, aby ste si chutne navarili a nepribrali nepotrebujete veľa. V tomto prípade vám budú stačiť len tri základné potraviny.
Inšpirujte sa: Tri jednoduché a rýchle recepty na domáci vianočný punč: Chuť, ktorá vás zahreje
Na tie najchutnejšie a hlavne jednoduché „tukožrútske“ polievky budete potrebovať tekvicu, mrkvu a karfiol.
Tekvicová polievka
Ingrediencie: tekvica, petržlenová vňať, morská soľ a olivový olej
Príprava: Do väčšieho hrnca si dajte rozpáliť trochu olivového oleja, do ktorého pridáte nakrájanú tekvicu a čerstvú petržlenovú vňať. Chvíľku orestujte, zalejte litrom vody a nechajte variť minimálne 20 minút. Na záver vodu vylejte a uvarenú tekvicu pomixujte. Podľa chuti primiešajte do hotovej polievky pražené tekvicové semienka, alebo čierne korenie.
Mrkvová polievka
Ingrediencie: 3 veľké mrkvy, zeler, zázvor, soľ a olivový olej
Príprava: Na veľkej hlbokej panvici si rozpáľte olivový olej a následne na to pridajte nakrájanú mrkvu, kúsok nastrúhaného zázvoru a čerstvý zeler. Po 5 minútach zalejte litrom vody, pridajte morskú soľ a varte minimálne 15-20 minút na miernom ohni. Na konci vodu vylejte, zmes pomixujte a podľa potreby dochuťte nastrúhaným kozím syrom, petržlenovou vňaťou, alebo inou bylinkou.
Karfiolová polievka
Ingrediencie: karfiol, olivový olej, morská soľ
Príprava: Na začiatok si pokrájajte karfiol na malé kúsky, následne na to vložte do hrnca s vriacou vodou, osoľte a varte minimálne 10-15 minút. Po tom ako karfiol zmäkne, vylejte z neho prebytočnú vodu, vložte do mixéra a do hladka pomixujte. Na záver môžete dochutiť syrom, sezamovými semienkami, kešu orieškami, či petržlenovou vňaťou.
Vyskúšajte: Najzdravšie raňajky, s ktorými schudnete: Rýchle, jednoduché, a chutné!
Dobrú chuť!