Čučoriedkový cheesecake s horkou čokoládou: Božský recept podľa food blogerky Simony Škodovej

Nedeľný obed si žiada aj poriadny kúsok sladkého koláčika. Ak si však chcete v tieto teplejšie dni pripraviť niečo naozaj lahodné a aj ľahšie stráviteľné, vyskúšajte tento cheesecake.

Takýto krásny a chutný cheesecake môže byť ozdobou aj vášho stola

Takýto krásny a chutný cheesecake môže byť ozdobou aj vášho stola

Zdroj: Simona Škodová

Blogerka Simona Škodová pokladá cheesecake s čučoriedkami a horkou čokoládou za svoj najobľúbenejší. Preto určite ani vy nebudete ľutovať ak ho vyskúšate! Spojenie sladkých čučoriedok a horej čokolády sa vám postará o nezabudnuteľný zážitok a o ozajstné leto na tanieri. 

Prečítajte si tiež: Svieže raňajky do postele: Špaldové palacinky s exotickým ovocím

Simona sa zaoberá nielen pečením, ale aj zdravým životným štýlom. Na jej blogu preto nájdete nielen množstvo skvelých variant na božské cheesecake ale aj recepty, ktoré si pokojne môžete pripraviť ako nedeľný obed. Okrem toho je zástancom zdraviu prospešných látok a domácich výrobkov. Takže ak si chcete udržať štíhlu líniu a pritom navariť chutne, neváhajte sa inšpirovať. 

Na prípravu budeme potrebovať:

Na základ: 

1 a 1/2 balíka ovsených sušienok (Zuzanky alebo Hobbits)

1pl trstinového cukru (nemusí byť)

50g masla

Na plnku:

500g jemného tvarohu

1 mascarpone

200g smotanu 16%

200g biely jogurt

2 vajcia

300g čučoriedok

50 ml mlieka

1pl trstinového /kokosového cukru podľa chuti

Poleva: 

Horká čokoláda

Smotana na šľahanie 33%

Postup: 

1. Sušienky si rozdrvíme na múkovú zmes a premiešame s cukrom a roztopeným maslom.

2. Vzniknutý korpus natlačíme rukami do formy na pečenie a predpečieme na 180° po dobu 5 minút. 

3. Medzitým si v miske vymiešame vajíčka s cukrom/sladidlom, pridáme tvaroh, mascarpone, smotanu a jogurt. 

4. V mixéri si pomixujeme čučoriedky s mliekom. Čučoriedkovú zmes pridáme k tvarohovej a premiešame. 

5. Predpečený sušienkový korpus necháme chvíľu vychladnúť a následne naň pridáme tvarohovú zmes. Pečieme 30 minút na 180°a po polhodine znížime teplotu na 150°a pečieme ďalších 15 minút.

6. Cheesecake necháme vychladnúť. V hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie a zalejeme ňou kúsky čokolády. Poriadne premiešame a ganáž máme hotovú. Vytvorenou ganážou polejeme koláč a ozdobíme podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať: Brownie cheesecake s dvomi druhmi čokolády: Týmto sladkým dezertom rozhodne potešíte svoju polovičku na Valentína

Prajeme vám dobrú chuť.

Foto:
Simona Škodová
Zdroj:
PC

Súvisiace články

Vysetrenie.sk

PlniElanu.sk

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba