Presunúť na hlavný obsah

Louis Vuitton predstavuje prvý letiskový salónik: Nový kulinárny koncept s uznávaným šéfkuchárom a jeho umením

Cestovanie

Louis Vuitton predstavuje prvý letiskový salónik LOUIS VUITTON LOUNGE BY YANNICK ALLENO, nový kulinárny koncept, ktorý vznikol v spolupráci s Qatar Duty Free na medzinárodnom letisku Hamad v Dauhe.

Prvý „Louis Vuitton Lounge by Yannick Alléno“ sa nachádza nad butikom v zóne Qatar Duty Free v centrálnej hale medzinárodného letiska Hamad. Tento vzrušujúci priestor vznikol na základe úspešnej spolupráce francúzskeho módneho domu a uznávaného šéfkuchára s tromi michelinskými hviezdami.

Lounge, ktorý je zároveň aj reštauráciou, je skvelým miestom pre cestujúcich, ktorí sa chcú pred odletom skvele najesť a zrelaxovať. Priestor naďalej rozvíja myšlienku umenia cestovania, ktorá je so značkou neoddeliteľne spätá. Je tiež v súlade s aktuálnou koncepciou kulinárskeho rozvoja. Salónik je otvorený 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Dostanete sa do neho cez exkluzívnu Al Mourjan Business – The Garden.

Čítajte tiež: Štýlová reštaurácia Louis Vuitton v Saint-Tropez: Objavte chuť umenia michelinského šéfkuchára a cukrárskeho majstra

Návštevníci vstúpia do moderného priestoru, plného tropických rastlín a mäkkého svetla. Dizajn dotvára svieža zeleň a ikonické predmety Louis Vuitton, ako sú naskladané kufre či práca Quetzal od ateliéru oï vznášajúce sa vo vzduchu.

Atmosféra je sofistikovaná a uvoľnená zároveň. Aranžmán pracuje s dizajnérskymi kúskami, ktoré vznikli v spolupráci s módnym domom. Nájdete tu nízke stolčeky od Indie Mahdavi, vysoké stolíky od Paoly Lenti či kreslá Costela od Martina Eislera. Nechýbajú samozrejme ani obľúbené predmety z kolekcie Objets Nomades – stôl Cosmic Table od štúdia Raw Edges alebo lampy Bell Lamps od Edwarda Barbera a Jaya Osgerbyho. Nechýba ani zaujímavé sklo od Studia Louis Vuitton.
Zabudnúť samozrejme nesmieme na kulinárnu stránku. Yannick Alléno pripravil „medzinárodnú“ ponuku, ktorá uspokojí a poteší široké spektrum hostí v každej dennej dobe.

Svetoznámy šéfkuchár, ktorého reštaurácie Alléno Paris v Pavillon Ledoyen a Le 1947 v Cheval Blanc Courchevel dostali tri michelinské hviezdy, poňal obsiahle menu moderným spôsobom. Ponúka špeciality, pracujúce s lokálnymi ingredienciami, obľúbené francúzske delikatesy aj medzinárodné jedlá. Nezabudlo sa ani na vyznávačov rôznych menej tradičných smerov stravovania a osoby so špeciálnymi výživovými potrebami. V čase od raňajok do brunchu je v ponuke parížske sladké aj lokálne pečivo, teplé sendviče, vajíčka, údené ryby, kaviár aj neodolateľné dezerty. Počas celého dňa si môžete vybrať z ponuky ľahších chodov, predjedál a hlavných chodov, ktoré reprezentujú Allénov koncept. Pochutnať si môžete napríklad na homárovom carpacciu s lakostovou esenciou či konfitovanom jahňacom ramienku s yuzu, pilafom, sušeným ovocím a korením. Jednotlivé chody si je možné objednať samostatne alebo vo forme degustačného menu. Yannick Alléno dodáva: „Menu je komplexné, pretože by malo potešiť každého.“

Neprehliadnite: CHANEL sezónne butiky otvorili svoje brány: Na letnú atmosféru láka Marbella, Saint-Tropez, Capri či Bodrum

Nový salónik nadväzuje na ponuku butiku, ktorý sa nachádza pod ním. Pôsobnosť značky Louis Vuitton, ktorá v meste prevádzkuje päť butikov, sa tak v Dohe ešte rozširuje. Vzdušné, prirodzené prostredie a umelecké predmety s tematikou lietania vytvárajú dokonalú atmosféru, či už sa v tranzite potrebujete upokojiť, občerstviť alebo si oddýchnuť. Lounge navyše umožňuje Yannickovi Allénovi predstaviť svoje kulinárske umenie širšiemu publiku – a to na lokálnej i medzinárodnej úrovni. „Louis Vuitton je partner na tej najvyššej úrovni. Módny dom má moderný a vycibrený zmysel pre exkluzivitu a dokonalosť, ktorá prechádza jeho tvorbou na všetkých úrovniach.“