Štýlová reštaurácia Louis Vuitton v Saint-Tropez: Objavte chuť umenia michelinského šéfkuchára a cukrárskeho majstra
Tento rok v lete sa do čela reštaurácie Louis Vuitton v hoteli White 1921 v Saint-Tropez postavil michelinský šéfkuchár Arnaud Donckele a cukrársky majster Maxime Frédéric.
Arnaud Donckele (šéfkuchár reštaurácie La Vague d'Or v Cheval Blanc St-Tropez) a Maxime Frédéric (šéf kaviarne Louis Vuitton café a obchodu s čokoládou vo výstavnom priestore LV DREAM) sú nielen kuchárskymi kolegami z podniku Cheval Blanc Paris, ale aj priateľmi v súkromnom živote.
Prečítajte si: CHANEL sezónne butiky otvorili svoje brány: Na letnú atmosféru láka Marbella, Saint-Tropez, Capri či Bodrum
Okrem normandských koreňov ich spája aj prístup ku gastronómii, ktorý kladie dôraz na chuť, jednoduchosť a autentickosť. Donckele a Frédéric radi využívajú prémiové, sezónne ingrediencie lokálneho pôvodu. Obaja tiež uznávajú dokonalé remeselné spracovanie výnimočných primárnych surovín, ktoré je historicky neoddeliteľne späté aj s módnym domom Louis Vuitton. Rovnako ako remeselníci, ktorí zdokonaľujú svoje umenie v manufaktúrach Louis Vuitton, sú aj títo dvaja gentlemani úplne oddaní svojej práci v kuchyni tak, aby pre hostí pripravili skutočne nezabudnuteľný zážitok.
Tento rok v lete mieria obaja majstri svojho odboru na juh, do dobre známeho mesta na francúzskom pobreží. Svoje schopnosti a nápady spoja dohromady na mieste, ktoré sa nachádza medzi Vieux Port a Place de Lices. Tu sa začne písať štýlová kulinárska odysea, ktorá vychádza z lokálneho koloritu. Hostia sa môžu tešiť na menu plné stredomorských chutí, ktoré si vychutnajú v nestrojenej, priateľskej a elegantnej atmosfére, ktorá je odrazom priateľstva oboch mužov aj letného štýlu podľa značky Louis Vuitton. Delikatesy sa tu servírujú vždy od troch hodín popoludní, kedy si môžete pochutnať na výbere zaujímavých dezertov, od čokoládových tyčiniek až po tradičné tarte tropézienne. Obľúbená nadýchaná brioška s pomarančovou penou má chrumkavú polevu, zdobenú motívom Monogramu Louis Vuitton, ktorú dokonale doplní kopček chladivého sorbetu. Oslnivý pohár Dolce Vita kombinuje tri príchute zmrzliny, ktoré sú úplne atypicky nesladké.
Na mieste samozrejme môžete aj povečerať, zaujímavé menu je pripravené z tých najlepších regionálnych ingrediencií. Sushi pripravené z ryže z Camargue rozvíja jedinečnú chuť umami na jazyku. Je servírované s cevichom z pražmy, ryby svätého Petra a ďalších rýb, pochádzajúcich z lokálneho, ekologicky udržateľného rybolovu. Na menu september produkty z celého regiónu – a to s ohľadom na jeho more aj pevninu. Nemôžu na ňom chýbať makrely, sardinky a garnely, artičoky, baklažány, lieskové oriešky, mäsité paradajky od provensálskych záhradníkov, ktoré sú ráno odtrhnuté av rovnaký deň jednoducho a dokonale spracované v podobe sezónnych pokrmov. Menu nás teda berie na autentickú a zábavnú kulinárnu cestu, ktorá verne odráža umenie cestovania, ktoré je so značkou Louis Vuitton neoddeliteľne späté. Ak by sme mali spomenúť iba niekoľko výnimočných pokrmov z tejto zmesi autentických chutí a textúr stredomorského regiónu, boli by to dozaista talianske makaróny plnené hľuzovky a jahňacie hrebienky s marockým korením.
Neprehliadnite: Tastemakers: Najlepšie cukrárne, v ktorých stojí za to zhrešiť, Paríž vedie prím, no ani naše okolie nezaostáva
Dizajn reštaurácie, inšpirovaný svetom značky Louis Vuitton, pracuje s bielo-modrým vzorom dlaždíc, ktorý je typický pre novú rezort kolekciu s názvom „By The Pool“. Motív sa objavuje takmer všade, počnúc prestieraním až po vankúšiky pri záhradnom bare. Prírodný štýl Louis Vuitton podčiarkujú kamene, drevo a keramika. Priestor oživujú predmety z kolekcie Objets Nomades, vrátane lucerien od štúdia Zanellato/Bortotto a kvetov Origami Flowers z Atelier Oï.
Arnaud Donckele & Maxime Frédéric v Louis Vuitton Hotel White 1921
Place des Lices
83990 Saint-Tropez - Francúzsko
Otvorené od 1. júla, pondelok až nedeľa
Otváracia doba pre popoludňajší čaj: 15:00 – 18:00
Otváracia doba pre večere: 19:30 – 23:00
Večera iba po predchádzajúcej rezervácii. Popoludňajší čaj bez nutnosti predchádzajúcej rezervácie.