RÝCHLA TEKVICOVÁ POLIEVKA
Tekvica je veľmi zdravá a najmä obsahuje minimálne množstvo tukov, skladá sa až z 90% vody. Má svoju typickú chuť a najmä je výnimočná svojím širokým spôsobom spracovania - cez polievky, omáčky až ku dezertom, ktorých prísadou je tekvica. FEMINITY exkluzívne pre svojich čitateľov vypýtalo recept na rýchlu tekvicovú polievku, ktorú pripravil na nedávno konanom Bratislavskom Food Festivale šéfkuchár Boris Dudík z reštaurácie Leberfinger.
Ingrediencie:
zemiaky
soľ, cukor, korenie
mlieko
šľahačka
ocot
kôpor
Postup:
Tekvica sa nechá uvariť spolu s na kocky nakrájanými zemiakmi. Pridá sa soľ, korenie, nechá sa rozvariť. Potom sa uvarená zmes rozmixuje a zahustí sa múkou, mliekom, šľahačkou a dochutí soľou, cukrom, octom a kôprom. Na ozdobu možno použiť tekvicové semienka alebo do jemnej tekvicovej polievky pripraviť opečené krutóny z chleba, prípadne vajíčko alebo volské oko. Doba prípravy je približne 30 minút.