Dierkovaný koláč
Výber najlepších receptov, ktoré markizácke moderátorky - Adriana Poláková, Janka Hospodárová, Lenka Šóošová - pripravovali podľa diváckych námetov v Teleráne. Recepty sú veľmi jednoduché, nepotrebujete nijaké mimoriadne kuchárske skúsenosti. Knihu dopĺňajú farebné fotografie z prípravy jedál.
Suroviny:
- 350 g polohrubej muky
- 200 g práškového cukru
- 120 g rozpusteného masla
- 2 vajíčka
- 1 prášok do pečiva
- ¾ šálky mlieka
- 2 PL oleja
- Štipka soli
Na polevu:
- 180 g masla (Palmarin)
- 300 g práškového cukru
- 40 g kakaa
- 3 PL horúcej vody
- 2-3 PL rumu
Postup:
V miske si zamiešame muku, PDP, cukor a soľ. Potom pridáme vajcia, mlieko, olej a maslo, rozmiešame a vylejeme na plech a pečieme pri 180 stupňoch, cca 25-30 minút. Koáč necháme vychladnúť a medzi tým si pripravíme polevu – rozpustíme maslo, vodu, rum, pridáme kakao zmiešané s cukrom a varíme kým sa nám všetky suroviny nespoja a nevznikne hladká poleva. Koláč podierkujeme opačným koncom varešky – nie blízko pri sebe ani nie úplne na dno. Koláč polejeme polevou, zalejeme tak všetky dierky a aj celý koláč. Necháme stuhnúť a podávame.