Presunúť na hlavný obsah

Dierkovaný koláč

Recepty

Výber najlepších receptov, ktoré markizácke moderátorky - Adriana Poláková, Janka Hospodárová, Lenka Šóošová - pripravovali podľa diváckych námetov v Teleráne. Recepty sú veľmi jednoduché, nepotrebujete nijaké mimoriadne kuchárske skúsenosti. Knihu dopĺňajú farebné fotografie z prípravy jedál.

Suroviny:

  • 350 g polohrubej muky
  • 200 g práškového cukru
  • 120 g rozpusteného masla
  • 2 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva
  • ¾ šálky mlieka
  • 2 PL oleja
  • Štipka soli

 

Na polevu: 

  • 180 g masla (Palmarin)
  • 300 g práškového cukru
  • 40 g kakaa
  • 3 PL horúcej vody
  • 2-3 PL rumu

Postup: 

V miske si  zamiešame muku, PDP, cukor a soľ. Potom pridáme vajcia, mlieko, olej a maslo, rozmiešame a vylejeme na plech a pečieme pri 180 stupňoch, cca 25-30 minút. Koáč necháme vychladnúť a medzi tým si pripravíme polevu – rozpustíme maslo, vodu, rum, pridáme kakao zmiešané s cukrom a varíme kým sa nám všetky suroviny nespoja a nevznikne hladká poleva. Koláč podierkujeme opačným koncom varešky – nie blízko pri sebe ani nie úplne na dno. Koláč polejeme polevou, zalejeme tak všetky dierky a aj celý koláč. Necháme stuhnúť a podávame.

Ďalšie recepty nájdete v knihe Pečieme s Teleránom.