Presunúť na hlavný obsah

HUSACIE HODY: LÁKADLO JESENE

Lifestyle

Milovníci delikates si v jesennom období určite prídu na svoje. Práve toto obdobie je plné mimoriadne obľúbených husacích a kačacích hodov. Pečená hus, kapusta, jemná pečienka rozplývajúca sa na jazyku, obľúbené lokše, k tomu dobrý burčiak a príjemná spoločnosť sú vynikajúcim tipom na pohodový večer. FEMINITY ho rozhodne odporúča zažiť!

Keď sa povedia husacie hody, mnohých napadnú vychýrené oblasti Slovenského Grobu alebo Pezinka. No aj jedálne lístky luxusných reštaurácií po celom Slovensku ponúkajú sezónnu delikatesu – husacie a kačacie hody. Mimoriadne obľúbené jedlo, ktoré sa pohrá s vašimi chuťovými pohárikmi, a zároveň pripraví neopakovateľný večer v kruhu rodiny či priateľov a známych. Rituál husacích hodov začína predjedlom v podobe husacej pečienky. Ak sa rozplýva na jazyku, jemne pokvapkaná masťou a s čerstvým chlebom, budete na vrchole gurmánskeho blaha. Harmóniu všetkých chutí pocítite pri hlavnom chode. Pečená hus, najlepšie objednaná vopred, je chutným vyvrcholením. Mäkké šťavnaté kúsky mäsa spojené s chuťou kapusty a najmä horúcich jemných lokší, ktoré sú typické k tejto gurmánskej delikatese, vás zasýtia a pripravia dokonalú chuťovú extázu. Fantázia unikátneho spojenia, ktorú zapijete pravým burčiakom, vo vás vyvolá neskutočný pôžitok. Ak túžite po sladkom na záver, objednajte si lokše na sladko, s makom alebo orechmi. A pri vyprevádzaní možno dostanete ešte jeden „kapurkový“, ktorý zážitok z dobrého jedla a príjemného večera v obľúbenej spoločnosti zmení na nezabudnuteľný.