CHUTNÁ FRANCÚZSKA POLIEVKA PODĽA IGORA BUKOVSKÉHO
Zeleninových polievok nikdy nie je dosť, hlavne s príchodom zimy. FEMINITY vám ponúka recept uznávaného slovenského špecialistu na výživu Igora Bukovského na francúzsku polievku. Nielenže vám zachutí, ale si ňou aj doplníte množstvo vitamínu B v tele čím zlepšíte nielen vašu pleť, ale aj sústredenie sa a vašu pamäť. Tento a ďalších 150 receptov nájdete v kuchárskej knihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka Hneď to bude.
polievka,francuzka,Igor,Bukovsky,zivotny styl,zdravie,www.akv.sk,isifa,igor,bukovsky
Ingrediencie na dve porcie
1 francúzska nátierka
2 šálky vody
1 polievková lyžica oleja
½ cukety
½ mrkvy
1 balenie lahôdkového tofu (asi 150 g)
4 šálky vody
4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
½ šálky sójového mlieka
½ limety
sójová omáčka
Postup
Umytú zeleninu nakrájame na približne rovnaké tenké rezance. Rovnakým spôsobom nakrájame aj tofu. V hrnci zohrejeme lyžičku oleja a pridáme naň na rezance nakrájanú zeleninu a pomaly opekáme. Keď cuketa zmäkne, pridáme tofu a ešte chvíľu opekáme. Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Postupne pridávame ďalšie ingrediencie – mlieko, francúzsku nátierku a opäť necháme zovrieť. Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou a vodou s polievkovým základom. Uvarenú polievku rozdelíme do tanierov a ozdobíme ju kolieskami limety. Príprava polievky vám zaberie približne 15 minút. Môžete ju variovať pridaním čili či zmenou sójového mlieka za kokosové. Viac sa dozviete aj na www.akv.sk.