Presunúť na hlavný obsah

BUCHTY SO SLIVKOVÝM LEKVÁROM

Recepty

Víkendová pohoda sa každému z náš spája s niečím iným. Niekto rád odpočíva pri prechádzkach v prírode či aktívnom športe, iní uprednostňujú rodinné stretnutia. A k tým rozhodne patrí aj dobré jedlo či skvelé pečenie. Inšpirtujte sa s FEMINITY a spoločnosťou Miele a pripravte pre svojich blízkych nadýchané buchty so slivkovým lekvárom.

Ingrediencie:

500 g polohrubej múky
1 kocka čerstvých kvasníc
50 g cukru
250 ml vlažného mlieka
1 ČL mletej škorice
125 g mäkkého masla
2 vajíčka
slivkový lekvár na naplnenie
štipka soli

Postup prípravy:

1. Múku, rozdrobené kvasnice, cukor, mlieko, škoricu, soľ, maslo a vajíčka spracujeme na hladké cesto. Prikryjeme a necháme vykysnúť v rúre pri teplote 35 ˚C asi 20-30 minút.
2. Cesto vyvaľkáme a rozdelíme na jednotlivé diely, ktoré naplníme lekvárom, dobre uzavrieme a kladieme do tukom vymazanej formy.
3. Necháme ešte raz krátko podkysnúť a pečieme v rúre pri teplote 160-180˚C na druhej úrovni odspodu, až kým buchty nie sú zlatisté asi 35-45 minút.