Indická špecialita Murghmakhni
Slávna bratislavská vináreň Bakchus začína písať novú etapu svojho života. V priestoroch historickej pivnice zo 17. storočia vznikla po kompletnej rekonštrukcii príjemná a originálna reštaurácia so silným odkazom na tradície. Na dvoch poschodiach ponúka špeciality slovenskej a indickej kuchyne, ako aj bar so solídnou ponukou nápojov. Vyskúšajte si aj vy doma pripraviť jednu zo špecialít.
Suroviny:
- Kuracie stehná bez kosti 1000gr
- Paradajkové pyré 600gr
- Cibuľa 400gr
- Šľahačka 30% 70gr
- Kešu oriešky 70gr
- Maslo 50gr
- Garam masala
- Ďumbier
- Cesnak 20gr
- Kaschori merthi
- Kasmiri mirch
- Soľ
- Olej
- Koriander čerstvý
Postup:
Kuracie stehná nakrájame na väčšie kocky, premasírujeme rozotretým cesnakom a ďumbierom a sprudka opečieme na oleji.
Na zvyšku oleja orestujeme cibuľu s paradajkovým pyré, vodu, soľ, koreniny, kešu a prevaríme.
Omáčku rozmixujeme.
Do hotovej omáčky vložíme opečené kuracie stehná a zjemníme šľahačkou a maslom.
Ozdobíme čerstvým koriandrom.