Presunúť na hlavný obsah

Indická špecialita Murghmakhni

Recepty

Slávna bratislavská vináreň Bakchus začína písať novú etapu svojho života. V priestoroch historickej pivnice zo 17. storočia vznikla po kompletnej rekonštrukcii príjemná a originálna reštaurácia so silným odkazom na tradície. Na dvoch poschodiach ponúka špeciality slovenskej a indickej kuchyne, ako aj bar so solídnou ponukou nápojov. Vyskúšajte si aj vy doma pripraviť jednu zo špecialít.

 

Suroviny:
  • Kuracie stehná bez kosti 1000gr
  • Paradajkové pyré 600gr
  • Cibuľa 400gr
  • Šľahačka 30% 70gr
  • Kešu oriešky 70gr
  • Maslo 50gr
  • Garam masala 
  • Ďumbier 
  • Cesnak 20gr
  • Kaschori merthi 
  • Kasmiri mirch 
  • Soľ 
  • Olej 
  • Koriander čerstvý 
Postup:
Kuracie stehná nakrájame na väčšie kocky, premasírujeme rozotretým cesnakom a ďumbierom a sprudka opečieme na oleji. 
 
Na zvyšku oleja orestujeme cibuľu s paradajkovým pyré, vodu, soľ, koreniny, kešu a prevaríme. 
Omáčku rozmixujeme.
 
Do hotovej omáčky vložíme opečené kuracie stehná a zjemníme šľahačkou a maslom. 
Ozdobíme čerstvým koriandrom.