Stredomorský šalát
Tentoraz to bude čosi naozaj zdravé. Pripravíme si stredomorský šalát. Asi nebudete prekvapení, keď vám poviem že to je nielen najzdravšie ale aj najrýchlejšie pripraviteľné jedlo z tých, ktorými sme sa na tejto stránke už zaoberali.
Budeme potrebovať:
- malé, šalátové paradajky
- parmezán
- mozzarellu
- čierne olivy
- olivový olej
- jeden citrón
Šalát dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať. Mozzarellu si nakrájamé na malé plátky a parmezán nastrúhame na tenučké plátky. Šalátové paradajky nakrájame na polovičky.
Na väčší tanier si rovnomerne rozložíme väčšie listy šalátu, čím si vytvoríme takzvané lôžko na ktoré budeme šalát servírovať.
Postupne začneme obkladať tanier plátkami mozzarelly a v strede vŕšiť menšie listy šalátu.
Pridáme olivy a kúsky paradajok. Vrch šalátu posypeme kúskami parmezánu.
Celý šalát výdatne pokvapkáme citrónovou šťavou a polejeme olivovým olejom. Niektorí možno uprednostia namiesto citrónovej šťavy balzamikový ocot. Necháme chvíľku postáť nech sa nám všetky chute spriatelia a môžeme podávať.
Podávame napríklad s kúskami bagety. Nakoniec ostáva už len popriať dobrú chuť.