Presunúť na hlavný obsah

Krehké vianočné rezy

Recepty

Neviete čo na sviatky upiecť? FEMINITY pre vás pripravilo sériu skvelých dezertov, ktoré vám postupne predstavíme. Ako prvá prichádza Vianočná torta. Dobrú chuť!

 

Ingrediencie:
3 dcl medu
7 vajec
50 g slnečnicového semienka
50 g kokosu
1,5 dcl oleja
150 g mletých orechov (100 g do cesta, 50 g na posypanie)
350 g polohrubej múky
(mlieko na doriedenie)
Prášok do pečiva
Džem Schwartau – ideálne višňa alebo červené ríbezle
 
Postup:
1) Oddeľte žĺtky od bielkov a pridajte ich k medu a oleju. Premiešajte.
2) K zmesi pridajte postupne ďalšie prísady – semienka, kokos, 100 g orechov a múku s práškom do pečiva. Podľa potreby pridajte mlieko – ak je cesto málo riedke.
3) Z bielkov vyšľahajte sneh, ktorý ľahko votriete do cesta (ručne).
4) Cesto rozdeľte na 3 diely a vlejte na plech (vystlaný papierom na pečenie). Budete mať teda 3 plechy s cestom.
5) Pečte pri teplote 150-180 stupňov – približne 20 minút – aby malo cesto zlatistú farbu.
6) Nechajte cesto vychladnúť, potom namažte spodné cesto džemom Schwartau, dajte plát cesta, na druhý plát namažte tiež džem a priložte posledný diel, ktorý posypte nastrúhanými orieškami.
 
Tip: Cesto si môžete spestriť pridaním sušeného ovocia (brusnice, marhule apod.).