Kurací steak s remuládou
Leto je spojené aj s grilovačkami. Ak sa rozhodujete čo dobré si dať v najbližších dňoch, FEMINITY vám prináša recept na skvelý kurací steak. Okrem toho môžete vyhrať aj sadu produktov Hellmann‘s, kde nájdete všetko potrebné na správnu grilovačku.
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min + marinovanie + 10 minút grilovanie
Potrebujeme
4 kuracie steaky aj s kožou (z pŕs alebo zo stehna)
Marináda
2 žĺtky
3 lyžice slnečnicového oleja
2 lyžičky solamylu
4 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica worcesterskej omáčky
1 lyžica kremžskej horčice
čerstvo drvené korenie
2 lyžičky práškového cukru
2 prelisované strúčiky cesnaku
1 lyžička soli
Remuláda
4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann‘s
2 kyslé uhorky
lyžička kapár
1 malá šalotka
2 cl bieleho vína
citronová šťáva z polky citrónu
štipka kryštálového cukru
zväzok nasekanej pažítky
lyžička horčice
soľ, drvené korenie
Všetky ingrediencie zmiešame spolu, prípadne dochutíme soľou a cukrom.
Ako na to
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame spolu a mäso do nej vložíme tak, aby bolo obalené zo všetkých strán. Necháme odležať v chladničke, najlepšie cez noc. Ak máme čas, mäso je krehkejšie, keď je v marináde i niekoľko dní (max. 3 dni v chladničke). Potom položíme na gril kožou dole a grilujeme, až kým je spolovice prepečené. Otočíme a dopečieme. Podávame s chlebom, zeleninovým šalátom a remuládou.
SÚŤAŽNÁ OTÁZKA znela: Ako dlho sa pripravuje kurací steak v tomto recepte?
Správna odpoveď:
3. 40 minút
Výhercovia:
Anna Iľašová, Bratislava
Marta Bračoková, Zvolen