Recept: Debrecínska bravčová kotleta
V správnom maďarskom recepte nesmie chýbať pikantná klobása.
Príprava: 10 minút
Obťažnosť: 2
Pre 5 osôb potrebujeme:
750 g bravčového karé
100 ml oleja
soľ
250 g klobásy
150 g čerstvej papriky
250 g paradajok
100 g cibule
cesnak
10 g mletej červenej papriky
Postup:
1. Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas opekania rezne jemne potrieme rozotreným cesnakom. Opečené mäso vyberieme z panvice a pod tanierom ho necháme odpočinúť.
2. Počas toho v tej istej panvici opečieme nakrájanú klobásu, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a paradajky. Túto zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme trochu cesnaku. Keď je zelenina polomäkká, poprášime ju mletou paprikou a všetko dobre premiešame.
3. Podávame s bravčovou kotletou. Odporúčanou prílohou sú zemiaky na rôzny spôsob. Kotletu môžeme podávať aj s domácou čalamádou a chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha