Grilovačka: Kuracie stehná v medovo-pivnej marináde
Počasie grilovaniu nepraje, no nezaškodí byť pripravený.
Príprava: 60 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 kuracie stehná (spolu asi 1000 g)
30 g hrubej morskej soli
5 g grilovacieho korenia
50 g medu
100 ml piva
50 ml oleja
grilovacie bylinky (rozmarín, tymian)
rukola
cherry paradajky
50 ml extra panenského olivového oleja
1 g farebného korenia
ocot balzamico bianco (kvalitný vínny ocot) na dochutenie
20 g hrubozrnnej horčice
20 g dijonskej horčice
80 g majonézy
80 g kyslej smotany
10 g čerstvého kôpru
citrónová šťava podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. Očistené a umyté kuracie stehná z vnútornej strany narežeme popri kostiach. Z medu, piva, olivového oleja a grilovacích byliniek pripravíme marinádu, do ktorej vložíme osolené kuracie stehná. Marinujeme asi hodinu. Z majonézy, kyslej smotany, horčice, citrónovej šťavy, soli a korenia vyšľaháme v miske omáčku.
2. Na rozpálený gril položíme odkvapkané kuracie stehná, ktoré počas grilovania jemne potierame marinádou. Grilujeme 8-10 minút z každej strany. Pootočíme, aby vznikla mriežka. Počas grilovania kuracích stehien pripravíme šalát.
3. Rukolu prepláchneme, vložíme do misy, ochutíme olivovým olejom, soľou a čerstvým mletým korením a octom bianco balsamico, zľahka premiešame. Na rozpálenom grile opečieme umyté cherry paradajky. Po ugrilovaní ich pridáme do šalátu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha