Recept: Bryndzové šišky s pažítkou
Bryndza patrí k jarným dobrotám. Upečte z nej šišky.
Príprava: 90 minút
Obťažnosť: 1
Pre 15 osôb potrebujeme:
1000 g polohrubej múky
1 vajce
40 g droždia
500 ml mlieka (podľa hustoty)
môžeme pridať 1 kl soli a štipku cukru
Plnka:
250 g jarnej bryndze
1 vajce pažítka
Postup:
1. Múku premiešame so soľou, pridáme vajce, v mlieku rozmiešané droždie, cukor a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na teplé miesto vykysnúť.
2. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, formičkou alebo pohárom povykrajujeme bochníčky a uložíme ich na vymastený plech.
3. Bryndzu vymiešame s vajíčkom a pažítkou. Do každého bochníčka urobíme jamku, naplníme ju bryndzou a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha