Presunúť na hlavný obsah

Recept: Bryndzové šišky s pažítkou

Recepty

Bryndza patrí k jarným dobrotám. Upečte z nej šišky.

Príprava: 90 minút

Pečenie: 20-30 minút
Obťažnosť: 1

Pre 15 osôb potrebujeme:
1000 g polohrubej múky
1 vajce
40 g droždia
500 ml mlieka (podľa hustoty)
môžeme pridať 1 kl soli a štipku cukru
Plnka:
250 g jarnej bryndze
1 vajce pažítka

Postup:
1.
Múku premiešame so soľou, pridáme vajce, v mlieku rozmiešané droždie, cukor a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na teplé miesto vykysnúť.

2. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, formičkou alebo pohárom povykrajujeme bochníčky a uložíme ich na vymastený plech.

3. Bryndzu vymiešame s vajíčkom a pažítkou. Do každého bochníčka urobíme jamku, naplníme ju bryndzou a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha