Karfiolová nátierka - pre vášho školáka ako stvorená
Školáci majú radi majonézu. S tým sa nedá nič robiť. Ale keď im chcete spraviť o niečo zdravšiu alternatívu jedla, skúste to s karfiolovou nátierkou.
Karfiolová nátierka
Suroviny:
- polovica uvareného karfiolu
- 4 PL majolenky
- 200 g chudej šunky
- pažítka alebo petržlenová vňať
- štipka soli a čierne korenie
Postup:
Uvarený vychladnutý karfiol roztlačíme, pridáme na kocky nakrájanú šunku, pažítku a majolenku. Jemne osolíme a okoreníme. Podávame s tmavým chlebom alebo ako prílohu k mäsu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S