Šúľance s makom ako od starej mamy - poďme na to, gazdinky!
Na čo vymýšľať exotické a náročné dezerty? Spravme si jeden "rýdzoslovenský"...
Šúľance s makom
Suroviny:
- 500 g zemiakov
- polohrubá múka - podľa potreby
- 1 vajíčko
- soľ
- 100 g maku
- 50 g cukru
- maslo
Postup:
Deň vopred uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme vajíčko, podľa potreby soľ a múku. Vypracujeme cesto. Rukou tvarujeme dlhé šúľance, ktoré nakrájame na menšie časti. Dáme variť do vriacej mierne osolenej vody. Vyberáme hneď, ako vyplávajú na povrch. Nemusíme oplachovať. Polejeme roztopeným maslom, posypeme pomletým makom a práškovým cukrom.
Náš tip: Nakoniec možno pridať aj slivkový lekvár.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravila: Mária Jergušová, šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu