Recept: Bravčové vrecko s kapustou
Oživte víkendový stôl našim receptom.
Potrebujeme:
800 g bravčového karé s kosťou
200 g kyslej kapusty
150 g strúhaného údeného syra
150 g oravskej slaniny
100 g cibule
40 g kapie
soľ, korenie
0,1 l oleja
vodu na podlievanie
Postup:
Z bravčového karé si nasekáme hrubšie rebierka a urobíme si do nich "kapsy". Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu so slaninou pokrájanou na kocky, pridáme kyslú kapustu, na kocky nakrájanú kapiu, osolíme a okoreníme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme nastrúhaný údený syr, jemne premiešame. Vychladnutou plnkou naplníme rebierka, zatvoríme pomocou špáradiel, osolíme a okoreníme a dáme piecť. Rebierka počas pečenia podlievame výpekom. Podávame so zemiakmi.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu