Lososové jednohubky - hostí očaria intenzívnou chuťou
Losos už nie je dnes v slovenských domácnostiach výnimočný. Či údený, alebo z konzervy, môžete ho použiť na jednohubky pre hostí.
Lososové kanapky
Suroviny (na 16 porcií):
- 4 krajce toastového chleba
- 4 väčšie plátky údeného lososa
- 2 listy zeleného kučeravého šalátu
- 4 PL tatárskej omáčky
- 4 PL kaviáru
- bylinka na ozdobu
Postup:
Z chleba vykrojíme trojuholníčky (kolieska, štvorce) a potrieme tenkou vrstvou tatárskej omáčky. Položíme trochu šalátu, naaranžujeme štvrtinu plátku lososa, ozdobíme kvapkou tatárskej omáčky, kaviárom a bylinkou.
Náš tip: Tatárska omáčka sa hodí ako príloha k mnohým pokrmom a je vhodnejšia ako majonéza, pretože je redšia.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S