Presunúť na hlavný obsah

Lososové jednohubky - hostí očaria intenzívnou chuťou

Recepty

Losos už nie je dnes v slovenských domácnostiach výnimočný. Či údený, alebo z konzervy, môžete ho použiť na jednohubky pre hostí.

Lososové kanapky

Suroviny (na 16 porcií):
- 4 krajce toastového chleba
- 4 väčšie plátky údeného lososa
- 2 listy zeleného kučeravého šalátu
- 4 PL tatárskej omáčky
- 4 PL kaviáru
- bylinka na ozdobu

Postup:
Z chleba vykrojíme trojuholníčky (kolieska, štvorce) a potrieme tenkou vrstvou tatárskej omáčky. Položíme trochu šalátu, naaranžujeme štvrtinu plátku lososa, ozdobíme kvapkou tatárskej omáčky, kaviárom a bylinkou.

Náš tip: Tatárska omáčka sa hodí ako príloha k mnohým pokrmom a je vhodnejšia ako majonéza, pretože je redšia.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S