Presunúť na hlavný obsah

Recept: Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi

Recepty

Nechutí vám kandizované ovocie? Vyskúšajte chlebíček s orechami.

Príprava: 40 minút

Pečenie: 35 minút
Náročnosť: stredná

Na cesto potrebujeme:
4 vajcia
80 g cukru
1 balíček vanilínového cukru
štipka soli
1 balíček škoricového cukru
140 g mletých vlašských orechov
40 g hladkej múky
2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň:
1 balenie krémovej čokoládovej náplne
200 ml studeného mlieka
2 zarovnané PL práškového cukru
125 g zmäknutého masla
1 KL rumu

Na ozdobenie:
1 balíček tmavej polevy

Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor, soľ a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Orechy, múku a kypriaci prášok zmiešame a opatrne vmiešame do vaječnej peny. Cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť (v elektrickej rúre na 170°C, v teplovzdušnej na 150°C a v plynovej na stupni 3). Korpus necháme vo forme vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a vyklopíme na mriežku. Necháme úplne vychladnúť. Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme a naplníme polovicou náplne. Priložíme druhý diel korpusu. Pokvapkáme rumom. Zvyšnou náplňou potrieme vrch a okraje korpusu a dáme na 1 hodinu vychladiť. Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a múčnik polevou ozdobíme. Len čo poleva stuhne, nakrájame chlebíček na rezy.

Náš tip:
Aby sa poleva nelámala, namočíme nôž pri každom reze do horúcej vody a osušíme utierkou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: DR.OETKER