Presunúť na hlavný obsah

Predjedlo navnadí na hostinu

Recepty

Skutoční labužníci si jedlo vedia vychutnať a jesť pomaly pre nich nie je stratou času, ale pôžitkom.

Kuchárovi doprajú čas na prípravu skvelého jedla, najmä ak im čakanie naň spríjemní nápadité a chutné predjedlo. To zvyčajne pozostáva z údenín, syrov, rýb, olív, ovocia či nakladanej zeleniny. Marcel Ihnačák ponúka päť receptov na skutočné lahôdky.

Mozzarella s grilovanou zeleninou

Príprava: 30 minút
Náročnosť: pre začiatočníkov

Pre 4 osoby potrebujeme:
2 cukety
2 baklažány
500 g mozzarelly buffala
extra panenský olivový olej
4 strúčiky cesnaku
kôra z jedného citróna
hrsť nasekanej mäty
morská soľ
čierne korenie

Postup:
Baklažán a cukety nakrájame na tenké plátky, zeleninu ochutíme soľou a čiernym korením a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z oboch strán asi 4 minúty, potom zeleninu dáme do misy. Pridáme cesnak, olivový olej, citrónovú kôru a mätu. Zľahka premiešame a necháme hodinu postáť. Servírujeme s mozzarellou a opečeným chlebíkom.

Náš tip:
Najlepšia je mladá zelenina, preto nakupujeme radšej menšie baklažány a cukety.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au cafe
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu