Recept: Hruškový čokoládový páj
Nedeľné popoludnie si pýta sladučký dezert.
Na 12 porcií potrebujeme:
Korpus:
160 g masla
75 g práškového cukru
2 žĺtky
25 ml vody
250 g hladkej múky
20 g kakaa
Náplň:
3 hrušky
300 g čokolády 70 %
110 ml mlieka
180 ml smotany
2 vajcia
Postup:
Suroviny spolu zmiesime a necháme pol dňa odležať v chladničke. Rozvaľkáme na 3 mm hrúbku, vložíme do okrúhlej formy na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170 stupňov. Pred dopečením potrieme vajíčkom.
Hrušky nakrájame na tenké plátky a poukladáme do pripravenej predpečenej formy. Smotanu spolu s mliekom privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme vajcia a zalejeme hrušky. Pečieme asi 60 minút pri teplote 150 stupňov.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Dezert pripravil: Michal Baniar, šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu