Na grilovačku si pripravte niekoľko dipov
Ponúkame vám ďalšie zaujímavé chute dipov.
Sicílsky dip
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 PL sicílskeho rajčinového pesta
4 PL Majolenky Hellmann‘s
1 PL strúhaného syra parmezán
soľ a korenie podľa chuti
niekoľko lístkov čerstvej bazalky
Postup:
Pesto zmiešame s majonézou a parmezánom, dochutíme soľou a korením. Nakoniec vmiešame nasekanú bazalku.
Náš tip:
Dip sa hodí ku kuraciemu mäsu alebo aj k rybe.
Dip z pečenej papriky
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 PL Majolenky Hellmann‘s
100 g pečenej červenej papriky bez šupky (možno použiť sterilizovanú)
šťava z polovice citróna
štipka cukru
štipka soli
čerstvo mleté korenie
troška čerstvého tymianu
Postup:
Papriku upečieme v rúre domäkka, ošúpeme šupku a odstránime jadro so semiačkami. Dáme ju do mixéra spolu s majonézou, šťavou z citróna a dobre rozmixujeme na jemnú pastu. Dochutíme soľou, štipkou cukru a korením. Na záver primiešame nasekaný tymian.
Náš tip:
Tento univerzálny dip je vhodný k mäsám, grilovaným klobáskam a párkom, k pečivu a zelenine.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Pavol Lipták, šéfkuchár reštaurácie Seasons hotela Falkensteiner v Bratislave
Foto: Hellmann´s, Robert Hüttner pre Pravdu