Káva môže osviežiť - skúste to s ľadovým espressom
Kávovým špecialitám je venovaný tento týždeň na oŽene.sk. Ako ďalší vám ponúkame recept na osviežujúce ľadové espresso.
Ľadové espresso
- 1 ČL cukru
- pomarančový sirup
- 4 kocky ľadu
- čokoládový sirup
Okraj skleneného pohára potrieme čokoládovým sirupom, ktorý ozdobíme crustou (zmesou pomletej kávy a kryštálového cukru zmiešaných v rovnakom pomere). Základom tohto nápoja je jedno veľké espresso, ktoré vyšľaháme s 1 lyžičkou cukru, pomarančovým sirupom a 4 kockami ľadu. Ľad slúži výhradne na ochladenie kávy, nie na jej zriedenie. Vymiešanú ľadovú kávu nalejeme do pripraveného, čokoládovým sirupom ozdobeného pohára.
Náš tip: Ľadové espresso je skvelý, osviežujúci nápoj na leto, nahradí aj zákusok.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recept pripravil: Roman Soviar, kávový špecialista Lavazza
Foto: Robert Hüttner pre Magazín Pravdy