Recept: Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Tradičná ryba na netradičný spôsob.
4 filety pstruha
soľ
korenie
veľké kapary
100 g uhorky
10 g cesnaku
1 PL horčice
150 g smotany
50 g majolky
štipka cukru
1 citrón
kôpor
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme a stiahneme špagátikom. Teplom dymu údime asi 60 minút.
Uhorkový dip: Čerstvú šalátovú uhorku nastrúhame, pridáme smotanu, soľ, korenie, štipku cukru, horčicu, majolku, kôpor a premiešame. Tanier ozdobíme uhorkovým dipom, priložíme údeného pstruha, dozdobíme a podávame.
Náš tip: Pre toho, kto nemá rád rybaciu kožu, je pstruh ideálny. Po údení sa z neho dá koža ľahko odstrániť.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu