Presunúť na hlavný obsah

Recept: Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom

Recepty

Tradičná ryba na netradičný spôsob.

4 filety pstruha

soľ
korenie
veľké kapary
100 g uhorky
10 g cesnaku
1 PL horčice
150 g smotany
50 g majolky
štipka cukru
1 citrón
kôpor

Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme a stiahneme špagátikom. Teplom dymu údime asi 60 minút.
Uhorkový dip: Čerstvú šalátovú uhorku nastrúhame, pridáme smotanu, soľ, korenie, štipku cukru, horčicu, majolku, kôpor a premiešame. Tanier ozdobíme uhorkovým dipom, priložíme údeného pstruha, dozdobíme a podávame.

Náš tip: Pre toho, kto nemá rád rybaciu kožu, je pstruh ideálny. Po údení sa z neho dá koža ľahko odstrániť.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu