Zamlsajte si na vyprážanom ovocí s kávovým krémom
Spojenie chutného ovocie v netradičnom cestíčku a jemného kávového krému je skutočná delikatesa. Chcete si zamaškrtiť aj vy?
Suroviny:
- 15 g droždia
- 50 g práškového cukru
- 140 ml mlieka
- 3 vajcia
- 280 g hladkej múky
- 200 ml bieleho alebo ružového vína
- olej na vyprážanie
- 1 ananás
- 2 jablká
- 2 hrušky
- 100 g bielej čokolády
- 1/2 balíčka Zlatého klasu
- 350 ml smotany na šľahanie
- 3 PL instatnej kávy Tchibo
Postup:
1. V polovici smotany na šľahanie rozpustíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť. Z druhej polovice smotany a zo Zlatého klasu a kávy uvaríme hustý puding a tiež necháme vychladnúť. Smotanu s bielou čokoládou necháme v chladničke aspoň tri hodiny a potom ju vyšľaháme dotuha. Vychladnutý puding prešľaháme tak, aby v ňom neboli hrudky a potom do neho zapracujeme aj jemne vyšľahanú smotanu. Kávový krém skladujeme až do podávania v chladničke.
2. Droždie vymiešame v 50 ml mlieka s trochou cukru. Vajcia vyšľaháme s mliekom, rozmiešaným droždím, pridáme múku, víno aj cukor a na teplom mieste necháme 20 minút postáť.
3. Ovocie očistíme a podľa potreby zbavíme jadrovníkov, jablká a ananás nakrájame na hrubšie kolieska, hrušky na hrubšie plátky. Vo fritéze alebo vo vyššom hrnci rozohrejeme olej, ovocie postupne namáčame do pripraveného cestíčka a vyprážame v oleji asi dve až tri minúty.
4. Vyprážané ovocie osušíme na papierovej utierke od prebytočného tuku a podávame s vychladeným kávovým krémom.
Text: oŽene.sk, v spolupráci s Tchibo
Foto: TCHIBO