Recept: Zapečené kakaové palacinky
Oslaďte si život. Palacinky má predsa rád každý!
0,5 l mlieka
200 g hladkej múky
štipka soli
trochu práškového cukru
kl kakaa
Plnka
250 g tvarohu
cukor podľa chuti
hrozienka
mlieko alebo jogurt na zriedenie
Zapekanie
sneh z 2 bielkov
troška cukru
rozohriata čokoláda na ozdobu
Z mlieka, žĺtkov, múky, soli, kakaa a cukru ušľaháme cesto na palacinky. Necháme ho chvíľu v chlade odstáť. Z pripraveného cesta usmažíme na panvici tenké palacinky. Tvaroh, cukor, hrozienka a mlieko alebo jogurt vyšľaháme do peny. Namiesto hrozienok môžeme použiť ovocie - jemne nastrúhané jablká, nadrobno nakrájané banány, prípadne iné ovocie podľa možností.
Náplňou potrieme palacinky, stočíme ich a vložíme do vymastenej zapekacej misky alebo pekáča. Z bielkov a trochy cukru ušľaháme sneh, navŕšime ho na palacinky a dáme asi na 10 minút zapiecť do rúry. Ihneď podávame a môžeme ešte zdobiť strúhanou alebo rozohriatou čokoládou zriedenou mliekom.
Text: Bohuš Lenický pre Pravdu
Foto: SHUTTERSTOCK