Recept: Bruschetta s krabím mäsom
Nepochybne máte plné žalúdky. Ale možno aj chuť na niečo výnimočné. Skúste si urobiť - netradične - bruschettu od šéfkuchára Marcela Ihnačáka.
4 krajce pšeničného chleba
4 PL olivového oleja
1 paprička čili nasekaná na drobno
2 citróny
1PL nasekanej pažítky
1PL nasekaného kôpru
soľ a čierne korenie
1 biela čakanka
1 strúčik cesnaku
1 PL masla
Do misy dáme krabie mäso, nasekanú pažítku, kôpor a čili. Potom pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, ochutíme a dobre premiešame. Krajce chleba grilujeme po oboch stranách do zlatohneda, potom ich potrieme cesnakom a maslom. Na takto pripravené chleby položíme kúsky čakanky a marinované krabie mäso.
Náš tip: Pred podávaním ešte pokvapkáme olivovým olejom.
Recept je pre 4 osoby.
4 krajce pšeničného chleba
300 g uvareného krabieho mäsa
4 PL olivového
oleja
1 paprička čili nasekaná na drobno
2 citróny
1PL nasekanej
pažítky
1PL nasekaného kôpru
soľ a čierne korenie
1 biela čakanka
1
strúčik cesnaku
1 PL masla
Do misy dáme krabie mäso, nasekanú pažítku, kôpor a čili. Potom pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, ochutíme a dobre premiešame. Krajce chleba grilujeme po oboch stranách do zlatohneda, potom ich potrieme cesnakom a maslom. Na takto pripravené chleby položíme kúsky čakanky a marinované krabie mäso.
Náš tip: Pred podávaním ešte pokvapkáme olivovým olejom.
Recept je pre 4 osoby.
Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo
zhotovil Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v
Bratislave
Foto: Ivan Majerský
Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo zhotovil Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave
Foto: Ivan Majerský