Kura sa dá pripraviť na tisíc a jeden spôsob
Aj vy práve rozmýšľate, ako si poradiť s nedeľným obedom? V tom prípade vám určite napadne "kura" - a niet sa čo čudovať.
Niektorí labužníci pri myšlienke na toto mäso prevracajú oči a považujú ho za "jedlo pre nerozhodných", ktoré si objednávate, keď neviete, na čo máte chuť. Aj toto mäso sa však dá pripraviť originálne.
Vyberať si môžete z mnohých variácii - ak sa práve snažíte zhodiť pár kíl, pripravte si kura na pare a obohaťte ním svoj šalát. Zasýti vás a pritom nestratíte krivky. V Spojených štátoch amerických patrí medzi najobľúbenejšie šalát Cézar, ktorého súčasť často tvoria práve grilované kuracie prsia.
Vynikajúce je aj kura s rôznymi omáčkami, ktorým na Slovensku jednoznačne kraľuje perkelt. Mužov určite nesklamú rezne alebo Cordon Bleu. Kura nezabudnite doplniť pohárom bieleho vína.
Veľkou výhodou kuracieho mäsa je jeho rýchla príprava - je ideálnou surovinou na tzv. minútky. Stačí ho len okoreniť, restovať na panvici a blesková večera je na svete. Ak prípravu kuraťa plánujete vopred, nezabudnite ho napácovať.
Azda každý si rád pochutí na dobre "napácovanom" grilovanom kurati v kruhu priateľov.
Sekaný kurací steak
Postup:
ktoré vytvarujeme na steaky. Pomaly ich grilujeme. Na každý kus dáme volské oko, ktoré podložíme upraženou slaninou.
Zdroj: Elena Zemková pre Pravdu
Recept: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu