Rýchly, chutný a zdravý obed - kuracie s restovanou fazuľkou
Máme pre vás tip na rýchly a chutný obed. Pripravte si tieto skvelé kuracie prsia s restovanou fazuľkou a vynikajúcou horčicovou omáčkou.
Potrebujeme:
Pol kila kuracích pŕs
300 g mrazenej zelenej fazuľky
grilovacie korenie, korenie gyros
100 ml vody,
olivový olej
Na horčicovú omáčku:
1 PL kokosového mlieka
1 PL celozrnnej múky
200 ml mlieka
3 PL pomarančovej šťavy
1 ČL medu
2 PL dijonskej horčice
2 PL kremžskej horčice
soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Očistené kuracie prsia okoreňte grilovacím korením a korením gyros. Na malom množstve olivového oleja mäso prudko opečte 5 minút po oboch stranách. Preložte ho do zapekacej misy a podlejte výpekom a vodou. Prikryte alobalom, vložte do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečte 20 minút. Potom si na panvici orestujte zelenú fazuľku, podlejte trochou vody a duste do mäkka.
Potom si pripravte horčicovú omáčku. Všetky suroviny dajte do menšieho hrnca a za stále miešania nechajte zovrieť. Keď je omáčka hustá, odstavte ju, okoreňte a osoľte. Podávajte so zapečeným mäsom a fazuľkami.
Dobrú chuť.