Gabriel Kocák varí: Ochutnali sme pečienku Foie Gras, ako to dopadlo?
Šéfkuchár Grand Hotel Kempinski High Tatras Gabriel Kocák nás pozval priamo do kuchyne, v ktorej vznikajú špeciality pre hostí. Pripravil nám ako predjedlo husaciu pečienku Foie Gras. Pozrite si video, v ktorom nám porozprával, ako vznikala kombinácia rôznych chutí!
Varenie a servírovanie je dnes považované za určitý druh umenia. Okrem gastronomického pôžitku totiž máte ešte aj vizuálny. Jeden z najlepších slovenských kuchárov Gabriek Kocák nám pripravil špeciálnu husaciu pečienku Foie Gras. „Je výnimočná tým, že nie je tepelne upravovaná, je vlastne marínovaná v alkohole 24 hodín s konzervačnou soľou,“ vysvetľuje. Okrem niekoľkých druhov vína, rozmixovanej müsli kaše a višňového gélu sa k pečienke podáva aj pena z horských borovíc. „Inšpirujeme sa prírodou v Tatrách. 80% komponentov na jedlo čerpáme z prírody,“ priblížil šékuchár Gabriel Kocák.
Nás z redakcie FEMINITY toto predjedlo zaujalo svojím vzhľadom a netradičnou kombináciou tých najrôznejších surovín. Po ochutnaní sme sme cítili naozaj dokonalú chuť prírodných komponentov, ktorá nám zostala na jazyku ešte niekoľko minút po tom. Lahodnú pečienku dopĺňal spomínaný višňový gél, jedlý papier a pena z borovíc, ktorá si na naše počudovanie zachovala tvar i objem na tanieri po celý čas. Ako táto husacia pečienka vyzerá na tanieri a čo všetko je jej súčasťou, si môžete pozrieť v rozhovore, ktorý sme pre vás pripravili.
FEMINITY TV: Pozrite si rozhovor so šéfkuchárom Gabrielom Kocákom