Presunúť na hlavný obsah

Súboj kuchárov Paulus vs. Ihnačák odštartoval

Lifestyle

Slovenský šéfkuchár Marcel Ihnačák nastúpil v utorok 17. septembra verejne do súboja s českým šéfkuchárom pražského hotela Alcron Romanom Paulusom. Takouto originálnou a zábavnou formou chce obchodný reťazec v oboch krajinách inšpirovať ľudí, aby varili doma chutnejšie, zdravšie, jednoduchšie a za skvelé ceny.

Vo veľkom súboji dvaja známi kuchári každý týždeň predstavia svoj vlastný recept z vybranej suroviny z ponuky Lidl. Hlavné ingrediencie sa budú v danom týždni predávať za skvelé ceny a budú viditeľne označené cenovkami s motívmi oboch majstrov kuchyne. Všetky potrebné suroviny na prípravu oboch receptov bude možné zakúpiť v každej predajni Lidl. Recepty nájdu zákazníci priamo v predajni v špeciálnych brožúrach, v letákoch vo svojich poštových schránkach a na  internetovej stránke www.kuchynalidla.sk. Všetci, ktorí radi varia, alebo sa to chcú naučiť, si na tomto portáli môžu pozrieť originálne recepty, skvelé rady a triky na spracovanie surovín či prípravu jedál – napríklad, ako ľahko očistiť cesnak, alebo tipy ako v kuchyni využiť limetku. Môžu sa tiež zapojiť do hlasovania a rozhodnúť, ktorý recept sa im viac páči, pridať svoj komentár, objednať si elektronický newsletter či zaslanie nákupného zoznamu e-mailom. Súčasťou súboja kuchárov je aj prieskum o stravovacích návykoch Slovákov a Čechov, ktorý pre spoločnosť Lidl realizovala spoločnosť STEM/MARK v júli 2013 na vzorke 1000 respondentov.

„Výsledky prieskumu hovoria, že väčšina Slovákov varí doma, preto sme sa rozhodli ponúknuť im inšpiráciu. Naším cieľom je povzniesť každodennú rutinu varenia na zábavu, ponúknuť iný pohľad na gastronómiu, ktorá stojí na štyroch základných princípoch – chutne, zdravo, jednoducho a za skvelú cenu,“ hovorí  Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl. Reprezentatívny prieskum vypracovaný na objednávku obchodného reťazca odhalil, že 76% Slovákov aj Čechov varia doma aspoň trikrát za týždeň.


A rady oboch kuchárskych majstrov ako by sme mohli variť doma zdravšie, jednoduchšie a zábavnejšie? Roman Paulus: „Najlepšie sa varí z čerstvých surovín a dnes to naozaj nie je problém, všetko dostanete kúpiť čerstvé. Ja som za to – nakúpiť a hneď uvariť. A odporúčam tiež nakupovať sezónnu zeleninu a ovocie. Jedálny lístok by sme mali prispôsobiť zrýchlenému životnému štýlu – takže variť ľahšie, zdravšie a rýchlejšie.“
Marcel Ihnačák: „Najdôležitejšie je urobiť si z varenia radosť, nie povinnosť. To, čo robíme s radosťou, vždy dopadne lepšie. Ja by som si kúpil dobré kuchynské náradie a ak neviete, čo uvariť, odporúčam otvoriť si stránku kuchynalidla.sk. Samozrejme s mojimi receptami!“