Presunúť na hlavný obsah

Žena kvôli väčšiemu bruchu vysadila zo stravy pečivo: Čo sa s ňou stalo?

Zdravie

Pšeničným bruchom či pneumatikami trpí čoraz viac žien. V súvislosti s ním sa hovorí o obmedzení alebo úplnom vylúčení pšeničných výrobkov. Tento príbeh hovorí za všetko.

V dnešnom svete sa niektoré výrobky, ale aj suroviny natoľko modifikujú, že dochádza k výraznému ovplyvneniu zdravia človeka. Ani pšenica nie je výnimkou. Nie je to však ovplyvnené trendmi v diétach, ale tým, že pšenica sa za posledné roky veľmi zmenila a to, čo je dnes súčasťou pečiva, je v skutočnosti mutácia, ktorá nevyšla podľa predstáv.

Doktor William Davis sa dlho zaoberá tým, do akej miery tento „nový druh pšenice“ ovplyvňuje zdravie človeka. Obsahuje totiž proteíny, ktoré dovtedy nemala ani jedna pôvodná pšenica a tie sú zlobou pri naberaní tukov najmä v oblasti brucha. Dr. Davis tvrdí, že ich pravidelnou konzumáciou dochádza k zhoršeniu trávenia, ku vzniku viac odpadových látok v krvi a v konečnom dôsledku, čím sme starší, tým rýchlejšie z pečiva priberáme.

Pšeničné brucho je hrozbou pre čoraz viac žien

„Pšeničné brucho“, ako ho mnohí nazývajú je pre ženy doslova postrachom. Niektoré ženy to však prehliadajú a svoju pozornosť zbystria až vtedy, keď sa to odrazí na ich zdraví. Dôkazom je aj prípad istej Američanky, ktorá v dvadsiatich a tridsiatich rokoch vážila v priemere 55-60 kíl. Prelom  však nastal okolo štyridsaťpäťky, kedy sa jej váha vyšvihla na neuveriteľných 82 kíl. Pozor, táto rapídna zmena nastala bez toho, aby zmenila stravovacie návyky.

Keďže jej na výzore ale záležalo, rozhodla sa s tým niečo robiť. Po konzultácii so spomínaným doktorom eliminovala pšeničné výrobky. Za prvý mesiac schudla ohromných 10 kilogramov, čo ju presvedčilo, že tento typ „diéty“ jednoducho funguje. Sama priznala, že sa časom s týmto obmedzením zžila a nepotrebovala vyhľadávať pečivo. Keďže pracovné nasadenie jej občas nedovolilo mať obed alebo večeru, siahla po zdravých drobnostiach ako surové orechy, keksy z ľanových semiačok či syr. 

Štrnásť mesiacov po tom, ako začala s bezpšeničnou diétou, vážila 57 kilogramov. Takúto hmotnosť mala naposledy v tridsiatke. Dokopy schudla 25 kíl a 30 cm v páse (mimochodom ten sa zmenšil z 99 cm na 69 cm). Jej konfekčná veľkosť sa dostala na 38 a vďaka zbaveniu sa ovisnutého pšeničného brucha sa cítila nielen ľahšie, ale aj sebavedomejšie. Mohla si totiž dovoliť viac obtiahnuté kúsky zo šatníka, ktoré jej v skrini ležali päť rokov kvôli tomu, že už sa do nich nezmestila.