Najúčinnejší detox na nafúknuté brucho: Tieto potraviny vám bránia v tom, aby bolo ploché
Nafúknuté brucho neznamená mať kilá navyše, no predsa nás trápi a cítime sa s ním, ako keby sme vážili o päť kíl viac. Poradíme vám, čo vám bráni v odľahčenom pocite.
Stravovanie do veľkej miery ovplyvňuje nielen priberanie v oblasti pásu, ale aj pocit nafúknutého brucha. Môže sa tak stať, že aj keď si myslíte, že jete zdravo, máte pocit, že ste o niekoľko kíl ťažší.
Potraviny, ktoré vám bránia v tom, aby ste sa cítili ľahšie a komfortnejšie
Málokto si uvedomuje, že nafúknuté brucho je skutočne odrazom našej životosprávy. Napríklad aj káva alebo čierny čaj nadúva brucho a to hneď, keď si ju dáte ráno. Vhodnejšou voľbou je mätový alebo feniklový čaj, ktorý zlepšuje trávenie.
Pocit nadúvania môže sprevádzať aj ľudí, u ktorých sa prejavuje neznášanlivosť voči mliečnemu cukru (laktóze). Veľa žien sa sťažuje, že má pocit nafúknutého brucha a pritom sa stravujú zdravo. Treba myslieť na to, že aj surová zelenina ako hrášok, fazuľa, kapusta, paprika či kaleráb nafukujú. Neznamená to, že musíte tieto zdravé potraviny vylúčiť zo stravy, ale stačí, keď ich budete konzumovať udusené na pare. Zeleninu ako takú by ste si nemali soliť. Priveľa soli zadržiava vodu v tele a podľa odborníkov, soliť nemusíme počas dňa vôbec. Jedlá majú v sebe toľko tejto látky, že aj tento pomer je viac ako odporúčaná denná dávka. Naopak, zeleninu by ste mali okoreniť korením, ktoré uľahčuje trávenie ako saturejka, rasca, rozmarín, šalvia či fenikel. Mäso patrí k najčastejšiemu zaťaženiu trávenia, a to aj počas dňa. Toto pomalé trávenie viete ovplyvniť špeciálnym korením – čoraz viac obľúbenou kurkumou.
Nadúvanie sa prejavuje aj v dôsledku uponáhľaného alebo nepravidelného stravovania, ktoré k nemu rozhodne prispieva bez toho, aby sme si to uvedomovali.
Púpavový detox na ploché brucho
Uvarte približne dve šálky púpavového čaju z koreňa púpavy (pokiaľ nie ste na túto rastlinku alergickí) a zalejte približne štyrmi litrami vody, pridajte štyri lyžice brusnicového džúsu a vyšťavte do neho citrónovú šťavu, ktorá dodá tomuto (inak nie príliš chutnému) čaju lepšiu chuť. Tento nápoj uchovajte v chlade a pite denne zhruba dva litre. Nikdy nie viac ako šesť dní, no začiatočníkom sa odporúča piť najskôr jeden deň alebo tri dni.