Sezónne lievance z tekvice: Táto pochúťka rozhodne stojí za vašu pozornosť
Tekvica je momentálne všade, kam sa len pozrieme. My sme si pre vás pripravili trošku netradičný, no stále vynikajúci recept na lievance, ktoré sa pripravujú práve zo spomínanej suroviny.
Suroviny:
¼ hrnčeka múky
3 PL cukru
2 ČL prášku do pečiva
2 ČL perníkového korenia
1 hrnček mlieka
Roztopené maslo
1 vajíčko
Uvarená tekvica
Postup prípravy:
Tekvicu si uvaríme domäkka a rozmačkáme alebo rozmixujeme. Všetky suroviny suchécho charakteru pekne zmiešame v jednej miske a tekuté v druhej. Vlejeme tekuté do suchých a miešame, kým nevznikne jednotná hmota. Môžeme použiť olej alebo maslo a lievance pečieme na strednom ohni do zlato-hneda. Polejeme roztopenou čokoládou a pridáme sezónne alebo zavárané ovocie a posypeme cukrom múčka.
FEMINITY TIP
Základom je naozaj iba stredný plameň, aby sa lievance prepiekli aj zvnútra. Panvicu iba potrieme olejom alebo maslom a po každom druhom lievanci potieranie opakujeme.