Vynikajúca bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou: Lahodný obed priamo u vás doma
Bravčové mäso sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov, no ak máte chuť na niečo skutočne vynikajúce, vyskúšajte našu panenku s hríbikmi.
Suroviny:
500 g bravčovej panenky (vcelku)
Olivový olej
1 ks väčšej cibule
Maslo
10 ks šampiňónov
Slaninka
Šľahačková smotana
Hladká múka
Korenie, soľ, olivový olej
Postup prípravy:
Rúru rozohrejte na 180 stupňov.
Mäso umyte a osušte. Potrite ho olivovým olejom a okoreňte z každej strany. Rozpáľte panvicu a panenku osmažte z každej strany približne jednu minútu a dajte dopiecť do rúry na cca 8-9 minút. Omáčku si pripravíte veľmi jednoducho. Nakrájajte si cibuľu nadrobno, šampiňóny na kúsky. Na výpeku v panvici opražte cibuľku do sklovita a pridajte nakrájané šampiňóny a uduste ich domäkka. Okoreňte a osoľte podľa chuti. Posypte troškou múky a keď sú hríbiky mäkké, zalejte ich šľahačkovou smotanou a nechajte prevrieť, kým omáčka nezhustne. Medzitým máte už hotovú aj panenku. Vyberte ju z rúry, zabaľte do alobalu a nechajte ju odpočinúť 10 minút na tanieri. Potom ju už len nakrájajte na plátky a zalejte omáčkou. Podávajte s ryžou alebo pečenými zemiačikmi.