Presunúť na hlavný obsah

Šťavnatý kurací špíz s plnenými zemiakmi a šalátom: Mňamka, ktorou vyhoviete takmer každému

Recepty

Jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky takmer všetkých. Jeho prírpava je veľmi jednoduchá a zaručí vám, aby sa vaši hostia „oblizovali za ušami“.

Suroviny:

300 g kuracích pŕs

100 g anglickej slaniny
4 ks cibule (biela alebo červená podľa toho, akú preferujete)
1ks červenej papriky
1ks zelenej papriky alebo cukiny
Olivový olej
Soľ
Grilovacie alebo farebné korenie
Čerstvý rozmarín

Prílohy:

Kukurica
Plnené zemiaky (zemiaky, tvrdý syr, 80 ml smotany, cesnak)
Šalát podľa vlastnej chuti

Príprava:

Umyjeme kuracie prsia, naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Nakrájame ich na kocky a začneme napichovať spolu s nakrájanou slaninkou, cibuľkou a zeleninou na špajdlu. Čo sa týka surovín, môžeme vyberať rôzne kombinácie, niekto pridá aj ananás alebo cherry paradajky. Pripravené špízy pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme korením. Dáme piecť na režim grilu alebo otáčame po z každej strany po dobu približne 10 minút. Medzitým si uvaríme kukuricu, nakrájame na tretiny a opečieme z každej strany na grile. Osolíme. 

Špízy môžeme podávať s kukuricou a čerstvým šalátom, pre náročnejších gurmánov môžeme pripraviť aj plnené zemiaky. Dáme uvariť zemiaky v šupke (na osobu asi 3 ks) a následne rozrežeme a do vnútra dáme zmes zo smotany a nastrúhaného syra a pretlačeného 1ks cesnaku. Okoreníme a dáme do vyhriatej rúry zabalené v alobale a potreté maslom na približne 20 minút.

Na vyváženie chuti si pripravíme čerstvý lahodný šalát podľa vlastnej chuti. Môžeme využiť ľadový šalát, pridať lístky mladého špenátu alebo čo nájdete v chladničke, pridať zvyšné kúsky papriky a zaliať vlastne pripravenou zálievkou (olivový olej, citrón, cesnak, šalátové korenie). 

Na takto hotové jedlo pridáme čerstvý rozmarín, ktorý zvýrazní chuť celéjo pokrmu a konzumujeme. Želáme dobrú chuť!