Presunúť na hlavný obsah

Recepty: Chutné talianske lasagne s mletým mäsom

Recepty

Talianske jedlá majú niečo do seba a jedným z najobľúbenejších sú lasagne. Zvládnete ich pripraviť jednoducho a pomerne rýchlo!

Suroviny:

Cestoviny na lasagne

500 g mletého mäsa (hovädzie)
4-5 ks paradajok
Olivový olej
2 strúčiky cesnaku
1 stredne veľká cibuľa
Červená paprika
Čierne korenie
Soľ
Stévia
Lístky čerstvej bazalky
Lístky čerstvého oregána
500 ml mlieka
30 g masla
4 PL hladkej múky
120 g tvrdého syru

Postup:

Cibuľku si nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme čerstvo pomleté mäso, ktoré predtým osolíme a okoreníme. Po zhnednutí mäska, pridáme rozpučené paradajky, červené víno, stéviu, nasekanú bazalku a rozlisovaný cesnak, ktorý dodá omáčke výraznejšiu chuť. Varíme na miernom ohni 20 minút.

Bešamelovú omáčku pripravíme v hrnci, v ktorom rozpustíme maslo, pridáme 4PL hladkej múky a postupne prilejeme mlieko za stáleho miešania. Pridáme nastrúhaný syr, ktorý sa v omáčke rozpustí a okoreníme. Miešame, až kým omáčka jemne nezhustne.

Na dno pekáča nalejeme najskôr paradajkovú omáčku, na to pridáme posekané bylinky ako bazalku a oregáno, potom nalejeme bešamelovú omáčku a na to dáme vrstvu lasagni (tie si predtým namočíme do vody, aby zmäkkli). Vrstvy opakujeme 3 až 4-krát, pričom ich ukončíme bešamelovou omáčkou. Pečieme v trúbe pri 180 stupňoch asi 30-35 minút, pričom sledujeme, aby omáčka nezhnedla príliš.

Dobrú chuť!