Pečený steak zo sviečkovice, ktorý sa vám rozplynie na jazyku: Táto kombinácia je neodolateľná
Kvalitne pripravenému steaku odolá naozaj len málokto. Jediné, ale zároveň to najdôležitejšie, čo potrebujete zvládnuť je vedieť ho správne pripraviť.
Suroviny:
4 steaky z hovädzej sviečkovice
Šalát polníček
Mango
Limetka
Granátové jablko
Sezamový olej
Čerstvý koriander
Jarná cibuľka
Postup:
Najskôr si pripravíme prílohu, pretože steak je nutné ihneď po príprave podávať, aby nevychladol čo by len o minútu. Počas prípravy steaku šalát aspoň nasiakne a získa tým výraznejšiu chuť. Zvolili sme o niečo exotickejšiu verziu, ktorá chuť pečeného steaku výborne dopĺňa svojou sviežosťou. Prichystáme si šalát polníček, nakrájame čerstvé mango a rozdrvíme do toho granátové jablko, pridáme na pásiky nakrájanú jarnú cibuľku a všetko spolu premiešame. Pokvapkáme šťavou z limetky a sezamovým olejom a všetko spolu premiešame. Neháme odležať a potom sa vrhneme do prípravy steaku.
Každý kúsok steaku okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a na panvici prudko opečieme z každej strany 2 minúty (závisí od hrúbky steaku). Hneď potom dáme na približne 7 minút piecť do rúry vyhriatej na 100 stupňov (pozor nie na 180 stupňov). Následne na steaky položíme vetvičku čerstvého rozmarínu a podávame s pripraveným šalátom. Výborne sa k nemu hodí pohár červeného vína, ktorý zvýrazní chuť a pôžitok z tohto dokonalého mäsa.
Dobrú chuť!