Presunúť na hlavný obsah

Ovocná panna cotta: Ľahký dezert, ktorý musíte vyskúšať!

Recepty

Túžite po niečom sladkom, čo nebude príliš ťažké a pritom lahodné? Vyskúšajte tento recept!

Potrebujete:

1 liter sladkej smotany

6 ks plátkovej želatíny
6 PL krupicového cukru
ovocie na ozdobenie

Postup:

Do hrnca vlejte smotanu, pridajte cukor. Namiesto obyčajného môžete dať aj vanilkový, prípadne pol na pol. Vymiešajte na miernom ohni, kým sa cukor rozpustí. Medzitým si namočte želatínu do trochy vody, asi na 3 minúty. Želatínu vložte (bez vody) do smotany a stále miešajte, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, želatína sa nesmie variť. Udržujeme asi na 80 stupňoch Celzia. Keď sa celkom rozpustí, vlejte do formičiek napr. od jogurtov, či malých pudingov, alebo do formy na srnčí chrbát. Nechajte prikryté v chladničke, aby to zmes stuhla – najmenej 6 hodín. Stuhnutú panna cottu vyklopte a polejte ovocnou omáčkou. Môžete aj posypať lesným ovocím, jahodami či malinami. Dobrú chuť!