Cukinový nákyp so pšenom a quinoa: Ľahké, rýchle a chutné jedlo pre každého!
Toto vegetariánske bezlepkové jedlo ulahodí každému jazyku. Vyskúšate tento jednoduchý a zdravý recept?
Suroviny :
pšeno
quinoa
cukina
udený syr
vajcia
cibuľa
cesnak
maslo
kukuričná múka
prášok do pečiva
Na dochutenie :
soľ, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, papriková pikantná pasta
Postup:
Najprv si nakrájame a orestujeme cibuľku. Dáme uvariť pšeno a quinoa. Na urýchlenie varenia je dobré si ich cez noc namočiť do vody. Najemno nastrúhame cukinu. Do veľkej misy vložíme uvarené pšeno, quinoa, orestovanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajíčka, cukinu a postrúhaný syr. Všetko premiešame a dochutíme koreninami.
Pridáme prášok do pečiva a dve až tri polievkové lyžice kukuričnej múky. Vymastíme maslom a vysypeme kukuričnou múkou akúkoľvek nádobu na pečenie - plech, koláčovú alebo bábovkovú formu a dáme piecť na 180 stupňov na cca 25 - 30 minút. Nakoniec po vychladnutí a vybratí z formy môžeme nákyp posypať parmezánom. Dobrú chuť!