Presunúť na hlavný obsah

Cukinový nákyp so pšenom a quinoa: Ľahké, rýchle a chutné jedlo pre každého!

Recepty

Toto vegetariánske bezlepkové jedlo ulahodí každému jazyku. Vyskúšate tento jednoduchý a zdravý recept?

Suroviny  :

pšeno 

quinoa 

cukina 

udený syr 

vajcia 

cibuľa 

cesnak 

maslo 

kukuričná múka

prášok do pečiva 

Na dochutenie : 

soľ, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, papriková pikantná pasta 

Postup:

Najprv si nakrájame a orestujeme cibuľku. Dáme uvariť pšeno a quinoa. Na urýchlenie varenia je dobré si ich cez noc namočiť do vody. Najemno nastrúhame cukinu. Do veľkej misy vložíme uvarené pšeno, quinoa, orestovanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajíčka, cukinu a postrúhaný syr. Všetko premiešame a dochutíme koreninami.

Pridáme prášok do pečiva a dve až tri polievkové lyžice kukuričnej múky. Vymastíme maslom a vysypeme kukuričnou múkou akúkoľvek nádobu na pečenie - plech, koláčovú alebo bábovkovú formu a dáme piecť na 180 stupňov na cca 25 - 30 minút. Nakoniec po vychladnutí a vybratí z formy môžeme nákyp posypať parmezánom. Dobrú chuť!