Presunúť na hlavný obsah

Nová zdravá superpotravina: Banánové vločky z červeného banánu, v čom sú také výnimočné?

Zdravie a relax

So superpotravinami akoby sa v poslednej dobe roztrhlo vrece. Veľa ľudí objavilo čaro zdravého stravovania a mnoho z nich nedá dopustiť ani na tento nový zázrak. Prečo by ste si ho mali dopriať aj vy?

Vedeli ste, že banán je najpopulárnejšie a najpredávanejšie ovocie na svete? Banány sú skvelým zdrojom energie, preto ho s obľubou pribaľujeme na desiatu nielen našim ratolestiam, ale aj sebe do práce. Ak tak nerobíte, mali by ste začať. 

Mohlo by vás zaujímať: Pohár citrónovej vody so zázvorom nalačno: Keď zistíte, koľko vírusov vo vašom tele zničí, budete ju piť každý deň?

Počuli ste už o červenom banáne?

Existujú však aj tzv. červené banány, ktoré majú ešte aj ďalšie benefity. Ide o špeciálnu ekologicky vypestovanú červenú odrodu banánov, ktoré chutia v podstate rovnako ako čerstvo dozretý banán na slnku. Rastie predovšetkým v krajinách, kde je celoročne teplo, svetlo a vlhko. Sú bohaté na draslík, horčík, mangán, vlákninu, vitamín B6 a C. Práve vďaka vysokému obsahu zdravých sacharidov či stopových prvkov, sú nielen účinným, ale aj rýchlym životabudičom či spúšťačom hormónov šťastia, serotonínu, v našom organizme. Preto prispievajú k našej celkovej vnútornej pohode a rovnováhe. 

Čítajte tiež: 6 superzdravých potravín, na ktoré naše staré mamy nedali dopustiť: Tieto si určite zaraďte do jedálnička!

Banánové vločky, stále populárnejšie...

Banánové vločky sú vlastne vysušené kúsky červeného banánu, ktoré sú čisto organické, bez pridaných farbív, konzervačných látok, či bez lepku. Preto si na nich pochutnajú všetci vrátane celiatikov. Zakúpiť ich môžete v ktoromkoľvek bioobchode alebo aj cez internet. Sú teda ľahko dostupné a stále viac obľúbenejšie, pretože nielenže sú zdravé, ale aj veľmi chutné a zasýtia vás na dlhšiu dobu, najmä ak ich správne skombinujete s inými potravinami. 

Neprehliadnite: Najzdravšie potraviny, ktoré by nemali chýbať vo vašom jedálničku! Ich pravidelná konzumácia pomáha predísť aj vážnym ochoreniam

Ako ich ideálne jesť a kedy?

Najlepšie pre svoje telo a zdravie urobíte, ak si ich doprajete na raňajky alebo na desiatu. Zmiešajte ich s mliekom či jogurtom. V tejto kombinácii budú najlahodnejšie. Ak si ich však chcete dopriať inak, pridajte si ich pokojne do koláča, musli, smoothies alebo do rôznych ovocných šalátov, kde vám zaručene zlepšia chuť.