Presunúť na hlavný obsah

Super tip na dezert: Lahodný ovocný cheesecake z ovsených vločiek uspokojí vaše chúťky

Recepty

Kto by nemiloval cheesecakeky a navyše také, ktoré sú robené z ovsených vločiek a s poriadnou dávkou šťavnatého ovocia.

Suroviny:

Korpus:

80 g masla

1 hrnček ovsených vločiek
100 g kakaových keksov

Plnka:

500 g nízkotučného tvarohu
250 ml kyslej smotany
2ks vajec
2ks vanilkového cukru
Citrónová kôra
Med

Poleva:

Jahody alebo iné ovocie
Prášková želatina (môžete použiť, ale nemusíte)

Vyskúšajte tiež: Vynikajúci čokoládový cheesecake, ktorému neodoláte

Postup:

Rozdrvíme keksy a tiež ovsené vločky, prípadne rozmixujeme v mixéri a pridáme maslo, premiešame, aby sa rozpustilo. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne nalejeme túto zmes. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 10 minút.

Medzitým si zmiešame tvaroh, smotanu, vajíčka, vanilkový cukor a potom pridáme citrónovú kôru a med. Túto zmes nalejeme na korpus, pretože bude tvoriť plnku. Dáme piecť na 40 minút do rúry.

Na záver si nakrájame ovocie (jahody, maliny alebo lesnú zmes) a zalejeme želatínou (môžete, ale nemusíte). Dáme do chladničky, ideálne na 24 hodín alebo aspoň minimálne na 8-10 hodín.

Chutné mlsanie!

Inšpirujte sa tiež: