Super tip na dezert: Lahodný ovocný cheesecake z ovsených vločiek uspokojí vaše chúťky
Kto by nemiloval cheesecakeky a navyše také, ktoré sú robené z ovsených vločiek a s poriadnou dávkou šťavnatého ovocia.
Suroviny:
Korpus:
80 g masla
100 g kakaových keksov
Plnka:
500 g nízkotučného tvarohu
250 ml kyslej smotany
2ks vajec
2ks vanilkového cukru
Citrónová kôra
Med
Poleva:
Jahody alebo iné ovocie
Prášková želatina (môžete použiť, ale nemusíte)
Vyskúšajte tiež: Vynikajúci čokoládový cheesecake, ktorému neodoláte
Postup:
Rozdrvíme keksy a tiež ovsené vločky, prípadne rozmixujeme v mixéri a pridáme maslo, premiešame, aby sa rozpustilo. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne nalejeme túto zmes. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 10 minút.
Medzitým si zmiešame tvaroh, smotanu, vajíčka, vanilkový cukor a potom pridáme citrónovú kôru a med. Túto zmes nalejeme na korpus, pretože bude tvoriť plnku. Dáme piecť na 40 minút do rúry.
Na záver si nakrájame ovocie (jahody, maliny alebo lesnú zmes) a zalejeme želatínou (môžete, ale nemusíte). Dáme do chladničky, ideálne na 24 hodín alebo aspoň minimálne na 8-10 hodín.
Chutné mlsanie!
Inšpirujte sa tiež: