Najkrajší cheesecake, aký sme videli: Čokoládovo-malinový skvost si takto pripravíte sami doma
Kreativite v robení cheesecakeov sa medze nekladú a my sme si pre vás pripravili recept na ten, ktorý nás v poslednej dobe zaujal najviac. Vyzerá výborne už na pohľad, čo poviete?
Suroviny:
1 a ¼ nasiaknutých kešu orieškov (kešu vo vlažnej vode prikryté tanierom a dáme do chladničky na noc alebo aspoň na 4 hodiny)
3PL javorového sirupu
2PL citrónovej šťavy
¾ šálky čerstvých malín (+ tiež zmrazených malín na ozdobu)
3PL roztopeného kokosového oleja
Na čokoládovú polevu:
2PL kakaa
2PL rozpusteného kokosového oleja
1PL javorového sirupu
½ PL roztopenej čokolády
1ČL mandľového masla
1 vykôstkovaná datla
Voliteľné ozdoby: drvené pistácie, maliny, jedlé kvety...
Postup:
1. Najskôr si pripravíme korpus a to tak, že si zmiešame strúhaný kokos s kúskami datlí, pridáme kúsok mandľového masla a jednu lyžicu kokosového oleja. Vytvoríme z toho cesto na korpus a vtlačíme do tortovej formy, ktorá je vymastená olejom.
2. Nasiaknuté kešu si vyberieme z chladničky, dáme do mixéra spolu s citrónovou šťavou, malinami, javorovým sirupom a kokosovým olejom. Pomixujeme tak, aby sme vytvorili „šľahačkovú zmes“.
3. Nalejeme na korpus a rovnomerne uhladíme. Následne dáme do chladničky, minimálne na 4 hodiny alebo na noc.
4. Potom si pripravíme čokoládovú polevu a taktiež prísady, ktorými chceme ozdobiť vrch cheesecaku. Odporúčame jednoznačne drvené pistácie, maliny a jedlé kvietky, ktoré tomu dodajú celkom iný rozmer.
Dobrú chuť!