Tiramisu recept: Jednoduchý postup na zákusok, ktorý milujeme všetci
Taliani jednoducho vedia, čo je dobré, no za touto pochúťkou nemusíte ďaleko. Takto si ju pripravíte ľahko aj doma.
Spojenie chutí v zákusku tiramisu je priam jedinečné. Taliáni jednoducho vedia, čo je dobré, no za touto pochúťkou nemusíte ďaleko, takto si ju pripravíte ľahko aj doma.
Prečítajte si: Lahodný dezert, na ktorý vám stačí len polhodinka! Ochutnajte čokoládové suflé s rumom
Na prípravu potrebujeme:
- 500 g - mascarpone
- 2 balenia - piškóty
- 250 ml - presso káva
- 4 PL - práškový cukor
- 8 PL - amaretto likér
- 10 PL - vaječný likér
- 250 ml - šľahačka
- kakaový prášok
Prečítajte si: Chutné domáce croissanty s vlastnoručne urobenou nutelou
Postup pri príprave tejto pochúťky je veľmi jednoduchý:
1. Uvaríme si silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. (Zatiaľ si jednu môžeme vpiť). Po vychladnutí pridáme amaretto - taliansky mandľový likér, ktorý dostať v potravinách.
2. Mascarpone vymiešame s cukrom a postupne doň miešaním pridáme vaječný likér. Pridáme čistú vyšľahanú šľahačku.
3. Do podlhovastej misy poukladáme dlhé piškóty, ktoré polievame pripravenou a vychladenou kávou.
4. Potrieme pripraveným krémom, znova poukladáme piškóty a znova krém. Dve takéto vrstvy sú pre tiramisu ideálne.
5. Na koniec zákusok posypeme čistým kakaom. Zákusok dáme na pár hodín do chladničky a pochúťka je na svete. Dobrú chuť.