Tento recept zaručene musíte vyskúšať: Jablkovo-ovsený koláč s voňavými malinami
Dezerty a koláče milujeme a preto sme sa rozhodli priniesť vám nový tip na vyskúšanie. Food stylista a gastronomický odborník Rudolf Héger odporúča tento!
Rudolf Héger si tentokrát pre vás pripravil jablkovo-ovsený koláč
Suroviny:
3ks vajíčok
6 dkg brezového curku
1 prášok na pečenie
10 dkg ovsených vločiek
60 dkg nastrúhaných jabĺk
Citrónová šťava
6 dkg kokosovej múky
1 ČL škorice
Brezový cukor
1 vanilka alebo vanilkový lusk
Vlašské alebo píniové orechy na ozdobenie
Vyskúšajte tiež tento recept: V šálke pečená čerešňová pita
Postup:
Vyšľaháme 3 vajíčka so 6dkg brezovým cukrom a 1 balením prášku na pečenie, potom primiešame 10 dkg ovsených vločiek. Medzitým ošúpene a nastrúhame 60 dkg jabĺk, pridáme citrónovú šťavu aj ostrúhanú šupku z jabĺk, 6 dkg kokosovej múky, a obe hmoty zmiešame. Pridáme ešte 1 čajovú lyžičku škorice, brezový cukor, 1 balenie vanilky alebo vanilkový lusk. Vrch torty posypeme vlašskými a píniovými orieškami a môžme aj zopár sušenými slivkami. Formu na pečenie vystelenieme papierom a zmiešanú hmotu nalejeme do formy. Predhrejeme si rúru a pečieme pri 190 stupňoch. Po vychladnutí, ozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým alebo brezovým cukrom.
Dobrú chuť!
Stojí za vyskúšanie: Brusnicovo-jogurtová torta: Táto diétna verzia vás dostane