Tip na skvelý sladký recept: V šálke pečená čerešňová pita
Tentokrát si pre vás prichystal gastronomický expert Rudolf Héger takúto špecialitku. V šálke pečenú čerešňovú pitu. Mňam!
Rudolf Héger a recept z jeho kuchyne
Prísady:
50 dkg vykôstkovaných čerešní
15 dkg mäkkého masla
10 dkg oleja
15 dkg cukru
25 dkg hladkej múky
1 malé balenie prášku na pečenie
2 dl smotany
3 ks vajec
citrónová kôra z 1 citrónu
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
med
marhuľový lekvár
arašidy
Vyskúšajte: Brusnicovo-jogurtová torta: Táto diétna verzia vás dostane, vyskúšate?
Postup:
Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a posypeme škoricovým cukrom. Rúru zapneme a predhrejeme na 180 stupňov. Šálku vytrieme maslom a posypeme múkou. Hladkú múku zmiešame s práškom na pečenie. Maslo a olej spolu s cukrom vymiešame az do penista, pridáme dobre vyšlahané vajcia. Postupne primiešavame múku a nakoniec smotanu. Cesto nalejeme a väčšou lyžicou rozotrieme v šálke, na to pridáme pár čerešní, malú lyžičku medu a jednu malú lyžičku marhuľového lekváru. Každú šálku naplníme piškotovým cestom do jej 3/4. Na vrch poukladáme čerešne, ktoré trošku zatlačíme do cesta. Posypeme orieškami.
Vyskúšajte tento recept: Domáca čerešňová štrúdľa, po ktorej sa budete oblizovať
Zapekacie šálky umietnime na plech a do jednej z nich nalejeme vodu. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pokiaľ piškót nafučí a zhnedne, čo je cca. 15-18 minút. Podávame s posypaným vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!