Chrumkavá talianska pizza, z ktorej nebudete mať výčitky
Domáca talianska pizza môže byť práve to, čo hľadáte.
Poznáte to, máte chuť na niečo dobré, slané, chrumkavé. Jednoducho niečo, čo uspokojí vaše chuťové poháriky a zároveň vás zasýti. Preto domáca talianska pizza môže byť práve to, čo hľadáte.
Na jej prípravu potrebujeme:
• 1/2 litra teplej vody
• 1 kg hladkej múky
• 1 dcl oleja
• 1 droždie
• štipku soli
• štipku cukru
Prečítajte si: Obed, ktorý vás dostane: Vyskúšajte zapečené baklažány s mletým mäsom a grilovanou zeleninou
Vo vode rozpustíme droždie a štipku cukru. Túto zmes prelejeme do nádoby na múku, pridáme olej, trošku soli a vyrobíme si cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme aspoň dve hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na požadovanú veľkosť a hrúbku, ja ho zbožňujem tenké. Cesto potrieme zmesou, ktorú si ideme rovno pripraviť.
Základ pizze (2 veľká, alebo dve malé pizze)
• 5 menších rajčín
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 menšia cibuľa
• olivový olej
• soľ
• štipka cukru
• štipka čerstvo namletého korenia
• sušené oregano
• bazalkové lístky
• olivy podľa chuti, nakoniec môžeme pridať rukolu, alebo mladý špenát
• mozarella (alebo syr podľa chuti)
• parmezán
Prečítajte si: Výborný tip na zdravý, rýchly a chutný obed: Kuskus s grilovanou zeleninou zvládne každý
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme roztlačený cesnak a na malé kúsky nakrájané paradajky. Do horúcej zmesi prisypeme koreniny, premiešame, odstavíme a rozmixujeme. Pripravenou omáčkou potrieme vyvaľkané cesto na pizzu. Ostatné suroviny pridávame podľa fantázie a chuti. Dáme piecť pri 180°C a za 10 minút máme cesto hotové.
Dobrú chuť!